Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Επιστολή Νο4 - 16-02-10

Ανώνυμη είπε...
gia sou mentora... vrika to blog sou gyrnontas se selides mpas kai perasw kapws thn wra mou... to skefthka paara polu gia na grapsw einai i alitheia alla telika eipa pws kapou prepei na to pw. exw enan anthrwpo konta mou, enan kathigiti, (oxi san sxesi) . sthn arxi den ton xwnepsa, meta eida oti exei polla na dwsei kai asxolitika mazi tou. kai me auton kai me to mathima tou.me voh8hse polu oxi mono sto mathima tou, pou katalikse na ginei to megalutero pathos mou kai na thelw na perasw sthn idia sxoli me auton alla kai se genikotera themata. to prwto mou problima einai pws, auton ton anthrwpo ton eixa sto gumnasio kai twra pou eimai lukeiopaido trexw sunexeia ekei. kati san katafugeio gnwsewn. auto omws dimhourgei sxolia. kai apo kathigites toy gymnasiou kai apo tous summathites mou (kuriws).. isws na ftaiw kai egw pou edwsa dikaiwmata... alla ton sevomai kai ton agapw kai den thelw na enoxleitai ex aitias mou. to allo einai pws egw twra allazw patrida... kai tha einai isws mia apo tis megaluteres mou apoleies kathws tha feugw. den thelw na xasw olo auto. isws na fainetai egwistiko gia mena... eixa mia astereuti pigi pliroforiwn kai vohtheias kai anti na xairomai pou toulaxisto upirkse stenaxwriemai giati teleiwse. den thelw omws na xasw thn epafi mou me auton ton anthrwpo... ti na kanw?????? o kakos egwismos moy me kanei na min mporw na pw oute ena euxaristw gia osa ekane. parolo pou thelw. den kserw ti na kanw pragmatika. exw xathei.

P.S. den eimai sigouri an eprepe na graftei auto to minima edw ... apla den mporousa na vrw alli sundesi gia na postarw.

P.S 2 seuxaristw gia to xrono sou kai perimenw apantisi.

-----------------------------------------------


Καλησπέρα Ανώνυμη,

Κάτι παρόμοιο μου είχε συμβεί και εμένα με μια καθηγήτρια μου στο γυμνάσιο. Δεν θα σου πω τι συνέβη στη συνέχεια μιας και δεν έχει σημασία. Θα σου πω όμως ότι τα πράγματα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ απλά. Δεν είσαι χαμένη, ξέρεις ποιο είναι το μονοπάτι σου…

Στο μονοπάτι σου θα βρεις πολλούς ανθρώπους, αρκεί εσύ να συνεχίζεις πάντα να περπατάς. Μην μένεις ποτέ στάσιμη και θα βρίσκεις πάντα ανθρώπους δίπλα σου ή απέναντι σου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει «γράψει» προφανώς μέσα σου γιατί είναι ο δικός σου μέντορας. Ξέρεις, πολλές φορές όταν είμαστε μικρότεροι σε ηλικία πάντα ψάχνουμε ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν, που θα μας φωτίσουν τα μονοπάτια μας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δίνουν μερικές από τις επιλογές που έχουμε, δίνουν μια οπτική από τις πολλές που υπάρχουν. Δίνουν μια πλευρά ενός πολύπλευρου σχήματος. Εσύ σμιλεύεις το σχήμα….

Δεν γνωρίζω σε ποια ηλικία είσαι αλλά θα σου πω το εξής. Όταν θα πατάς γερά στα πόδια σου και θα έχεις κατακτήσει τις γνώσεις που θέλεις δεν θα είναι τόσο σημαντικός αυτός ο άνθρωπος για σένα. Ναι, θα είναι πάντα στις αναμνήσεις σου και στην καρδιά σου αλλά όχι ως βασική προτεραιότητα.. Οι γνώμες δηλαδή άλλων ανθρώπων σιγά – σιγά θα πάρουν την δική του θέση, ως πιο βασικές γιατί απλά τα πράγματα αλλάζουν. Το περιβάλλον γύρω σου αλλάζει, οι καταστάσεις αλλάζουν, Εσύ η ίδια…. αλλάζεις. Τα περισσότερα από αυτά γίνονται ασυναίσθητα.

Από ότι έχω καταλάβει φεύγεις από την Ελλάδα… Είναι προφανές ότι η οικογένεια σου θα το είχε ανάγκη για να το κάνει αυτό, όμως μην αγχώνεσαι και μην στεναχωριέσαι. Σίγουρα όλα γίνονται για καλό και σίγουρα είσαι από τις τυχερές μιας και θα γνωρίσεις και άλλους ανθρώπους, θα δεις και άλλα μέρη, θα κάνεις πράγματα που άλλοι δεν θα τα κάνουν ποτέ. Βίρα τις άγκυρες, λοιπόν…

Όσον αφορά τα σχόλια των άλλων μπορεί τώρα να σε ενδιαφέρουν (εμένα να δεις πως με ενδιέφερε τι έλεγαν οι άλλοι για μένα) αλλά σιγά – σιγά θα δεις ότι θα σταματήσουν να σε επηρεάζουν. Φτιάξε ένα αόρατο φίλτρο γύρω σου, κράτα προσωρινά όλα τα σχόλια που ακούς, πέτα οτιδήποτε σε πληγώνει και δεν υφίσταται. Φτιάξε τα ελαττώματα σου και γίνε καλύτερη. Δεν θα πρέπει να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις στο σχολείο σου. Εάν υπάρχει τέτοιο θέμα και το καταλαβαίνει και ο ίδιος θα μπορούσατε να μιλάτε μέσω msn ή Skype ή μέσω mail. Άσε που υπάρχουν και τα τηλέφωνα. Όπως και να έχει στην εποχή που ζούμε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να επικοινωνήσεις. Από το facebook (είμαι θερμός υποστηρικτής του) μέχρι το απλό γράμμα που μας φέρνει ο ταχυδρόμος. Στο χέρι σου είναι να κρατήσεις επαφή. Οι επιστολές είναι μια καλή λύση ώστε να λύνεται πολλά φιλοσοφικά προβλήματα. Είτε με το απλό ταχυδρομείο, είτε μέσω mail. Σκεφτείτε το και τακτοποιήστε το.

Όταν θέλω να πω «ευχαριστώ» μου έρχεται πάντα ένας στίχος της Λίνας Νικολακοπούλου στο μυαλό μου ο οποίος λέει…

Ζεστό το ευχαριστώ στον ουρανίσκο μου, τον ήλιο σου που μου’ δωσες στον ίσκιο μου… (συγκινήθηκα πάλι)

Κάθε φορά θα πρέπει να λέμε ευχαριστώ όταν κάποιος μας βοηθάει. Για κάθε είδους βοήθεια. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για το χρόνο που μας έχει διαθέσει. Δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας και τον σεβασμός μας προς αυτό το άτομο. Πες «ευχαριστώ», λοιπόν , από καρδιάς και ρώτα τον αν θα ήθελε να συνεχίσετε να έχετε επικοινωνία με τους τρόπους που σου ανέφερα παραπάνω. Ο καιρός θα δείξει αν θα κρατήσετε επαφή ή όχι…..

Από εμένα Καλή Τύχη και Καλή Ζωή…

Υ.Γ.1 Αισθάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι είναι στα κάτω τους αυτή την περίοδο όπως είμαι και εγώ. Σύντεκνοι κάντε κουράγιο! Που θα πάει, θα αλλάξει ο καιρός, θα δούμε και εμείς μια άσπρη μέρα…
Υ.Γ.2 Αφιερωμένο το ακόλουθο κομμάτι σε σένα αλλά και όσους μπορούν να καταλάβουν… Πολύ αγαπημένο μου κομμάτι από τους Delerium και τη συλλεκτική δεύτερη έκδοση του “Poem” το οποίο κυκλοφόρησε το 2001. Inner Sanctum ερμηνεύει η Jenifer McLaren. Καλή ακρόαση…
Υ.Γ.3 Για αιτήσεις φιλίας (και μόνον φιλίας) στο Facebook - Mentoras Spiridon. Μην ξεχνάτε να στέλνετε τα μικρά καθημερινά σας προβλήματα στο mentoras2009@yahoo.gr επώνυμα ή ανώνυμα, ή και ως σχόλιο στο παρόν κείμενο. Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας και τους προβληματισμούς σας με μένα και τους υπόλοιπους αναγνώστες. Έως την επόμενη φορά που θα τα πούμε να περνάτε και να είστε όλοι καλά.
Cu Soon…


5 σχόλια:

  1. Σε αυτή τη διαδρομή ζωής που περπατάμε,άνθρωποι θα βρεθούν δίπλα μας και σα θέλουμε εμείς δε τους χάνουμε ποτέ,όποιο εμπόδιο και να προκύψει!
    Την Καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mentora an kai den sumfwnousa me ola (px oti se liga xronia den tha einai toso simantikos gia mena) parola auta se euxaristw kai gia to xrono sou kai gia th boitheia pou mou edwses. oso gia thn patrida, mia poli dipla tha eimai oxi sto ekswteriko.. kai feugw moni oxi me tous dikous mou. Oxi oti se endiaferei auto, apla mia diorthwsi se kati pou den anefera arxika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και πάλι Ανώνυμη! :-) Δεν μπορώ να ξέρω πόσο καλές σχέσεις έχετε ή εσένα ως άνθρωπο. Προσπάθησα να καταλάβω από όσα μου έγραψες. Εννοείται ότι μπορεί να είναι και στο μέλλον αλλά προσπάθησα να πιάσω όλες τις πιθανές εκδοχές. Ότι καλύτερο εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα διαφωνούσα και θα σου έλεγα να κόψεις από τώρα την κάθε επαφή μαζί του, αλλά όταν εγώ προσπάθησα να κάνω κάτι τέτοιο, κατέληξα ερωτευμένη με αυτόν που είμαι μαζί τώρα. Δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα, πάντως να είσαι ξεκάθαρη πάντα για τα συναισθήματά σου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμενα δε μου εχει συμβει κατι τετοιο αλλα πολλοι εχουμε βρεθει σε μια θεση που για χ ψ λογους δινουμε τροφη για σχολια.θα σου προτεινα να μην δινεις προτεραιοτητα σε τετοιου ειδους στασεις.απο το πουθενα ψαχνεσαι και φοβασαι σαν να εχεις κανει ενα εγκλημα.χαλαρωσε.σκεψου οτι για σενα το να εχεις επαφη με αυτον τον ανθρωπο ειναι κατι φισιολογικο και κανεις δεν εχει δικαιωμα να στο στρερησει περα απο σενα.μπορεις να σκεφτεις και το αλλο.ολοι αυτοι που σχολιαζουν ειναι συμαντικοι στη ζωη σου.σε ξερουν;χαλαρωσε λοιπον και μην αγχωνεσαι για τα κολληματα αλλων.να χαιρεσαι που γνωρισες εναν ανθρωπο με τετοια ορεξη για γνωση.ασε τους αλλους να κουτσομπολευουν.θα τα σκεφτεσαι σε λιγα χρονια και θα γελας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευτυχία είναι...