Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Επιστολή Νο1 - 27-03-09

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Μέντορα,

Κατ'αρχάς θα ήθελα να σε καλωσορίσω καθώς βλέπω ότι ήρθες πρόσφατα στην παρέα μας. Ελπίζω να σου αρέσει και όντως σύντομα να γίνουμε μια μεγάλη διαδικτυακή παρέα.

Θα ήθελα να παραθέσω εδώ το δικό μου πρόβλημα στον τομέα των προσωπικών μου σχέσεων. Είμαι 24 χρονών και έχω σχέση με ένα παιδί 25 εδώ και 2,5 χρόνια. Να σου πω την αλήθεια η σχέση ξεκίνησε ως πολύ μεγάλος έρωτας, αλλά από μεριά μου μόνο.. Ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί του, αλλά μέσα σε 6 μήνες αποφάσισα να χωρίσω, όχι με μεγάλη ευκολία φυσικά, γιατί δε μου έδινε αυτά που ήθελα να μου δώσει. Από τότε λοιπόν άλλαξε τελείως και εμφάνισε ένα πρόσωπο απ'αυτά που σε καθηλώνουν και σε κρατάνε σε μία σχέση.. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήμουν πολύ επιφυλακτική αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι όντως ήθελε να προσπαθήσει. Τελικά λοιπόν μετά από 2,5 χρόνια είμαστε ακόμα μαζί.

Τώρα όμως εκείνος περνάει μία πολύ έντονη κατάσταση, πιεστική, παρ'όλα αυτά με πολύ ελεύθερο χρόνο.
Είναι ναύτης στο στρατό και όπως καταλαβαίνεις ούτε μακριά είμαστε ούτε πολύ χρόνο κάνουμε να βρεθούμε. Εγώ όμως καθημερινά έχω πολλές ασχολίες και ο ελεύθερος μου χρόνος είναι πολύ περιορισμένος. Ο φίλος μου λοιπόν, σχεδόν απαιτεί να τον περνάω ολόκληρο μαζί του, παρ'όλο που έχω και πολλές παρέες παράλληλα. Δηλώνει απίστευτα ερωτευμένος μαζί μου, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα αλλά όχι σε τέτοιο πιεστικό βαθμό... Έχω προσπαθήσει να του εξηγήσω ότι με ενοχλεί αυτό που κάνει αλλά δε θέλει να το συζητήσει ιδιαίτερα..
Θα ήθελα να μου πεις λοιπόν τη γνώμη σου για τον τρόπο αντιμετώπισης του μικρού μου κατα τ'άλλα προβλήματος- που παρ'όλα αυτά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σχέση μου!
ζη αλήθεια πάντως είναι ότ περνάμε πολύ καλά μαζί, απλά τον τελευταίο καιρό αυτή του η πίεση με κάνει να έχω τάσεις φυγής...

Σ'ευχαριστώ πολύ και μόνο που το άκουσες, και συγγνώμη για την ανωνυμία...
27 Μάρτιος 2009 1:16 μμ

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ανώνυμη,
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το καλωσόρισμα, ελπίζω όλα να πάνε κατ' ευχή...

    Καταρχάς είναι πολύ ωραίο πράγμα να ερωτεύεσαι & να ζεις έντονα συναισθήματα. Εγώ ο ίδιος εύχομαι σε μένα & τους φίλους μου πάντα να ζούμε έντονες στιγμές. Καλώς ή κακώς ποτέ αυτές οι στιγμές δεν είναι χαρούμενες πάντα έρχονται & οι δυσάρεστες. Όπως & τώρα που απ' ότι καταλαβαίνω περνάτε μία μικρή κρίση η οποία όμως είναι στο χέρι σας, το πόσο πολύ θα σας επηρεάσει.

    Από αυτά που αναφέρεις στην πρώτη παράγραφο φαίνεται ότι αντικειμενικά αυτός ο άνθρωπος έχει προσπαθήσει να αλλάξει ριζικά πολλά πράγματα στον χαρακτήρα του για σένα. Άρα, έχουμε φύγει από το στάδιο του έρωτα & μάλλον έχουμε μπει για τα καλά στο στάδιο της αγάπης. Δυνατής αγάπης απ' ότι βλέπω. Τώρα όσον αφορά τους πρώτους μήνες σχέσης & αυτά που αναφέρεις υπάγονται στο γνωστό παιχνίδι κυριαρχίας του ενός έναντι του άλλου & το πως μετατρέπεται ένας στρίγκλος σε αρνάκι όταν συνειδητοποιεί ότι αυτό που έχει, έχει τελικά μεγάλη αξία & το χάνει. Πολλή καλή η στάση που κράτησες τότε κατά την γνώμη μου.

    Απ' ότι έχω καταλάβει δεν είναι μόνιμος στον ναυτικό αλλά κάνει την στρατιωτική του θητεία. Κοίταξε Α., όταν κάποιος πηγαίνει φαντάρος είτε μακριά, είτε είναι κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα αλλάζει. Η αλλαγή αυτή δεν μπαίνει σε καλούπι, δηλαδή δεν είναι ίδια για όλους. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε αυτή την αλλαγή. Απ' ότι έχω καταλάβει σε θέλει να του σταθείς σε μια περίοδο δύσκολη για εκείνον, ο οποίος, νοιώθει ίσως ευάλωτος? , ίσως έξω από τα νερά του? Από την άλλη πλευρά ίσως να τρέφει & μία ζήλια εντός εισαγωγικών για τους φίλους σου. Πολλές φορές η σχέση μας μπορεί να αντιδράσει αρνητικά ως προς τον χρόνο που αφιερώνουμε στους φίλους μας. Ιδιαίτερα αν νοιώθει αποξένωση ή παραγκωνισμό.

    Τι πρέπει να γίνει...
    1)Να του σταθείς όσο μπορείς αυτή την περίοδο της θητείας. Κάνε υπομονή & προσπάθησε να του ξανα-εξηγήσεις κάποια πράγματα, κάνε τον να νοιώσει ότι δε θα σε χάσει & ότι θα είσαι εκεί για αυτόν.
    2)Εάν δεν γνωρίζει τους φίλους σου καιρούς να τους γνωρίσει αν & φαντάζομαι ότι τους ξέρει. Φέρτους πιο κοντά ώστε να αρχίσει να έχει & με άλλα άτομα επικοινωνία.
    3)Αν έχει φίλους & τους έχει κάνει πέρα είναι μια καλή εξήγηση για την πίεση που σου ασκεί. Αφού αποκλείεται να τον προσέξουν τώρα, φέρε τους δικούς σου φίλους πιο κοντά σε αυτόν.
    4)Απ' ότι ανέφερες λογικά δεν πρέπει να μένει & πολύ στην μονάδα άρα έχει πολύ ελεύθερο χρόνο ίσως για αυτό να έχει προσκολληθεί πάνω σου. Δήλωσε & εσύ από την μεριά σου τα όρια σου. Ανέφερε του ποια πράγματα κάνεις μέσα στην εβδομάδα τα οποία είναι απαραίτητα για σένα & οριοθέτησε περίπου το πότε μπορείς (σύμφωνα με το πότε μπορεί & αυτός) να συναντιέστε.


    Υ.Γ.1: Δείξε του ότι τον στηρίζεις & ότι προσπαθείς αλλά δεν θα τρελαθούμε επειδή πήγε φαντάρος.
    Υ.Γ.2: Όλες οι σχέσεις έχουν τα προβλήματα τους, αυτή η συγκεκριμένη πίεση όπως εύκολα ήρθε - έτσι εύκολα & θα φύγει. Αν πραγματικά το αγαπάς αυτό το άτομο, χρόνος & τρόπος είναι τα μόνα που χρειάζονται...
    Υ.Γ.3: Αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά μπορείς να μου το αναφέρεις πάλι.
    Υ.Γ.4: Όποιος Θέλει Μπορεί Να Προσθέσει Κάποιο Σχόλιο.... Μην Αργείτε , Make A Comment....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σωστες παρατηρησεις μεντορα, συμφωνω απολυτα μαζι σου αν ακολουθησει τις συμβουλες σου ειμαι σιγουρη οτι η σχεση αυτη θα πετυχει!
    ΖΩΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΣΧΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟ.ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ Μ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ..ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ..ΟΜΩΣ...ΟΝ ΤΥΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΙ ΜΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...ΕΙΜΑΙ ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΕΣΜΕΝΗ..ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ Μ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ...ΦΤΑΝΩ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ..ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΩ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΣΥΝΕΧΩΣ...ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ "ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ" ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ...
    ΤΟΥ ΤΟΝΙΖΩ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ Μ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΕΧΩ ΚΑΤΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ...ΑΠΛΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ "ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ"...ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΑΤΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευτυχία είναι...